Jednoho krásného dne se rozhodnete, že půjdete v sobotu na výlet. Prostě normální plán: Vstanout, nachystat si nějaké věci, vykouknout ven, a sbalit si ještě raději bundu a vyrazit na vlak. Člověk si trochu ve vlaku zdřímne a tak se probudí na konečné … Ostravice, vystupovat! S Janou jsme si koupili něco na snídani a sedli do čekárny, kde vyčkávali na příjezd Ivánka. Půlhodinka čekání na nádraží nás docela dostala tím, že ze směru od Smrku přicházeli lidé celí zmoklí až na kost. Ale my se nebojíme a vyrazíme, hned jak Ivánek přijede. Což se zanedlouho stalo a plni elánu mohli vyrazit.

Pláštěnky na sebe a hurá do lijáku jak banda magorů. Když si tak v tom dešti šlapeme na kopec, říkáme si: Kdo by v sobotu v celkem zimě a v takovém lijáku šel na Smrk? Málokdo, a tak budeme mít výšlap jen pro sebe. Jenže pravda byla jiná a po cestě jsme potkávali s podivem velmi hodně dalších „magorů“ jako jsme byli v té chvíli my. A není nad to lézt na kopec a proti vám se valí plno vody, jako by jste šli v potoku, celí mokří a v nepromokavých botách se vám začíná formovat bazének. Prostě labůžo pro zápal plic :) Ale počasí nás nějak netrápilo, spíš bylo s podivem kolik lidí se proti nám hrne. Tolik turistů jsem viděl snad jen když jsem šel na Lysou v nějaký svátek a při nádherném počasí. A nejvíce nás dostalo, když jsme vyšlapali na kopec, a tam se tyčil stan!! Ano, opravdový stan a vypadal, že už tam chvíli trčí. V tu chvíli, kdy k nám přišel majitel stanu a chtěl po nás nějakou kartičku nám to tak trochu docvaklo. Nějaký závod asi. A ono, že jo. Tento víkend se konalo 5BV . Chudákovi organizátorovi byla již evidentně kosa, a prý mu došel i teplý čaj. A přítelkyně mu spala ve stanu :) My měli sebou teplého čaje dost, a tak se rozdělily, dodali energii i v podobě Jagermaistera, což asi vycítila přítelkyně ve stanu a vylezla si taky pro nějaké to „teplo“ :) Poté udělali pár fotek a šupali jsme dolů.

Po cestě ze Smrku dolů, kousek po modré a pak po žluté značce, jsme pojedli a Ivánek něco i nafotil :) Ono vlastně všechny fotky, co jsou tady fotil Ivánek.

Příchod do Ostravice (poslední cca 1Km jdete kolem cesty a je to silně nezáživné, a hlavně pro nás už i stereotypní), kde jsme si v restaurace Freud dali oběd a poté se přesunuli na vlak, se kterým jsme se po přestupu dostali až do Ostravy, kde jsme se někteří rozloučili a jeli domů .....

Není důležité mít příjemný zážitek, ale musí být silný!