Začaly nám vánoce a tak dostanete třeba pod stromeček nový notebook s Windows 7 a internetem 4G od T-mobile či jakékoliv jiné bezdrátové připojení „přes mobil“. Nebo se jakkoliv dostanete ke konfiguraci „Windows 7 + Internet 4G od T-mobile“. Jaképak rozhořčení nastane, když se chcete připojit. Pokud jste totiž vše udělali správně dle návodu, stejně se nepřipojíte a skončíte na „Vytáčení *99# …“. Co s tím? Problém je v souboru raspppoe.sys, který zajišťuje přípojení PPP over Ethernet Protocol. Jenže ve Windows 7, tento soubor nespolupracuje tak jak bychom chtěli.

Řešení? Sehnat si starý driver (SYS), který nám funguje. Tuto můžete vzít buď třeba z Vist (32 i 64). Soubor se nalézá třeba zde Tak máte soubor na disku a teď jak ho nacpat kam patří? Zkuste si ho zkopírovat do C:\windows\sys­tem32\drivers :) no nepůjde to kvůli ochraně systémových souborů. Takže pokud víte jak obejít tuto ochranu, pokračujte dle svého uvážení. Pokud nevíte, tak čtěte dále.

Jak přehrát ve Windows 7 chráněné soubory systému?
Systém windows má v nových verzích ochranu svých souborů, aby jste si je třeba „nahodile“ nevymazali a tak by se vám zhroutil systém. Proto musíte převzít vlastnictví aby jste mohli se souborem „cokoliv“ dělat. Takže raději dále bez obkeců. Stáhněte si tento ZIP soubor. Rozbalte ho, a přidejte do registrů soubor InstallTakeOw­nership.reg (stačí dvakrát poklikat a potvrdit). Poté se vám v nabídce objeví možnost „Převzít vlastnictví …“ Tímto kdykoliv budete potřebovat zaměnit/přejmenovat nějaký systémový soubor, stačí na něj kliknout pravým a dát „Převzít vlastnictví …“.

Prevzit vlastnictvi

Takže, už umíme převzít vlastnictví a proto výše popsaným návod aplikujeme na soubor raspppoe.sys, ten poté přepište starším souborem, který jste si sehnali z Vist. Udělejte restart a můžete s radostí na internet. A pak si třeba přečtěte i podporující Hardware pro vaše služby. Protože T-mobile má napsáno, že podporuje jen od W2k do W Vista.

Jak jednoduše na internet :)