Stalo se vám někdy, že jste zaspali do práce nebo na nějakou důležitou schůzku? Pokud ne, zkuste si to představit :

Ráno se vzbudím bez budíku, což mi přijde divné, neb kolem je již světlo a jsem zvyklý, že mně budí rádio. Otevřu oči, mrknu na hodiny a zjišťuji, že není šest ráno jak jsem měl správně vstávat, ale DESET!! Sakra, a já měl být v práci, vyskočím z postele podívám se na telefon a tam pět nepřijatých hovorů od šéfa. Jakto, že mně to nevzbudilo? Rychle proběhnout hygienickou místnost jménem koupelna, hodit na sebe nějaké oblečení a spěchat do práce. Stres a žádný čas způsobují, že moje psychika je totálně v pr***.

Crrrr … budí mi budík a zjišťuji kde to jsem. Co se to děje?? Vždyť jsem teď utíkal na vlak a ..... ufff, měl jsem špatný sen. Ale kolik, že je vlastně hodin? Mé vytřeštěné oči ještě z těžké situace ve snu, přesunují svůj zájem na hodiny a zjišťuji, že mám docela dost času. Příjemných 15minut na to abych se stihl umýt, vyčistit zuby a jiné ranní rutinní práce. Po protáhnutí vylézám z postele a jdu na to. Ranní sprcha a vyčištění zubů ze mně udělá člověka a k dokonalosti chybí se ještě učesat.

BLIK ..... sakra, co to zase? Kde to jsem? Co tady dělám? Kolik je hodin co se to se mnou děje? Všude tma a absolutní ticho. Co to zase na mně kdo zkouší? Mrknu se rychle na hodiny jak ještě nikdy a zjišťuji, že jsou dvě hodiny v noci. Přemýšlím co se to právě stalo a už tak zmatený čekám, že se zase a znovu probudím. Že i tohle je sen a kdo ví kolik je vlastně doopravdy hodin.


Tomu co jsem popsal výše se říká sen ve snu. A jelikož jsem se i v tom snu ve snu probudil, určitě se mi zdál nějaký sen i v tom snu ve snu :) Prostě šílenost a hodně vám to posune hodnocení co je realita. Minimálně na pár minut. Proč jsem vlastně tuhle, mnou již asi rok starou zkušenost, vytahoval?

Včera jsem byl v kině na filmu Počátek (Inception) který je sny protkaný skrz na skrz a zavede vás do snů ve snech, kde cíl je získat informace ze spícího. Tento film se mi líbil a hodnotím ho takhle :
Těžko stravitelný na pochopení, středně až lehce odhadnutelné pokračování dějství filmu a závěr dost odfláknutý. Efekty jsou udělány dobře a nehrají si na nic co by mozek nemohl pochopit. Tím jak film začal odhalil vlastně svůj „skoro“ konec, čímž jsem se nemohl moc těšit na oblíbené „Jsem zvědav jak to dopadne?“. Linie děje se zdá propletená, ale je vcelku jednoduchá a nakonec pochopitelná. Ovšem myslím, že se zaměřuje chvílemi na nesprávné „sny“. S filmem jsem ovšem celkově spokojen a určitě se na něj ještě několikrát podívám. Body : 7,5/10

Co, nebo kde je realita?