Vyzkoušel jsem si jaké to je hledat levný tarif. Těžké, pokud chcete jiné tarify, než které nabízejí operátoři. Lehké, pokud se svěříte do specializovaných firem. Momentálně neprozradím která firma to byla, až po prvním vyúčtování a potvrzení toho, že splnili co slíbili.

Dnes chci pouze upozornit na Samoobsluhu u Vodafonu. Jste-li nový zákazník a nemáte potřebné papíry a instrukce po ruce, zkusíte si určitě do googlu zadat „samoobsluha vodafone“. To vám najde několik odkazů. Na jeden z nich jsem klikl a hledal přihlášení. To jsem našel, ale nešlo na něj nijak kliknout. Spustil jsem Firebug a zjistil že reklama od Seznamu, překrývá login. Nakonec jsem zjistil, že i ten login dialog je pouhý obrázek. Samozřejmě jsem přemýšlel proč Vodafone má reklamu na svých stránkách, ale v dnešní době se nedivím už ničemu. Ale hlavně jsem si měl všimnout, že stránky neběží pod https. Nevšiml a malinká neopatrnost mohla vést k darování svého loginu a hesla nějakým „sběračům“. Protože tenhle odkaz nebyl od Vodafone, i přesto že se tak tvářil.

Fake Vodafone Samoobsluha

  1. Ví o tomto Vodafone? Asi není schopen s tím moc udělat. Ale…
  2. Ví o tomto Seznam.cz? Určitě v podmínkách výdělku na reklamě je zákaz vkládat reklamu na falešné stránky za pouhým účelem reklamy.

Poučení: Na důležité zabezpečené weby choďtě přímo z adres od zřizovatele této služby. Zde jsem měl naklikat www.vodafone.cz a najít si odkaz na samoobsluhu. Nápověda také je, že služba běží často jako subdoména, zde https://samoobsluha.vodafone.cz/, a na zabezpečené službě HTTPS. Dávejte si pozor.

Jediná nepozornost dokáže zkazit den