Jistě se pohybujete na internetu a sem tam narazíte na možnost/či nutnost se zaregistrovat. Dělejte tyto věci s rozvahou, protože pak se může stát, že přijdete o poslední kousek soukromí. iDnes.cz informoval o záloze, která je přístupná z internetu bez jakkékoliv autorizace, na webu Fernet Stocku. V této záloze byli (a pořád virtuálně jsou) osobní údaje 1116 lidí, kteří se od soboty 7.Záři 2002 18:27:25 GMT do Pondělí 3.Března 2003 13:33:13 GMT registrovaly do soutěže. Z této zálohy lze mnoho vyčíst :

  1. Přezdívka
  2. Jnéno a příjmení
  3. Bydliště (Ulice, č.popisné, Město)
  4. Telefonní číslo
  5. Datum a přesný čas registrace
  6. Místo(+/-) odkud se člověk registroval.
  7. heslo, které je sice hashované, ale to není velká překážka
  8. email

Pokud tudíž všude, a to třeba i na emailu který zde máte uveden, používáte stejná hesla, je vaše internetová identita otevřena světu. Také lze zjistit, že třeba v pracovní době, na pracovním PC jste se registroval. Tím lze zjistit i kde pracujete (nebo jste v té době pracoval/a).

Jestli tedy ještě stále ke všem účtům používáte stejná hesla a přihlašovací jména, doporučuji vám tuto metodu změnit. Říkáte si jak si zapamatovat a všechny různá hesla a loginy? O tom až v příštím spotu.

Aktualizace 4.4.2008 16:30 : Na Googlu jsem zažádal o odstranění cache zálohy. Aktualizace 11.4.2008 20:30 : Cache odstraněna

NEVĚŘTE NIČEMU A POUŽÍVEJTE RŮZNÁ HESLA