Poslední dobou mám velké chutě jet do Thajska. Pořádně o Thajsku nic nevím. A ani nemám chuť o něm moc zjišťovat. Chci tam prostě jet. Pročistit si hlavu, nafotit nějaké fotografie, podívat se na místa kde jsem nikdy nebyl. A jak tohle mé chutenství po Thajsku začalo?

To byl jeden z obyčejných dnů, kdy jedete s kamarádem a jeho přítelkyní koupit fotoaparát do Fotoškody v Praze. Už si nepamatuji cestu do Prahy, ale vím že jsem po 4té hodině ranní nastupoval na vlak a v kupéčku fičel směr Praha. Není nic lepšího, než si po ránu dát kafe. A z toho důvodu jsme po příjezdu do Prahy mizeli směr Václavské náměstí do McDonald, kde si někteří i dali střídmou snídani. Poté jsme vyrazily do Fotoškody vybírat z jejich sortimentu. Je to dvoupatrový komplex se vším, na co si ve fotografování vzpomenete. Tedy, minimálně na co bych si vzpomenul já a i na to, na co bych si nevzpomenul. Každého prodavače i prodavačky co se nechal námi potkat jsme vyzpovídali na nějakou věc a nakonec si kamarád vybral vše co si přál. Jen si to vše chtěl nechat uležet v hlavě a tak jsme šli ještě na jedno kafe a pivo, spočítat finance. Po relaxaci v hospůdce jsme opět využili celodenní lístek na MHD a vyrazily již na jisto nakoupit fotopotřeby. Požádali jsme ho ještě o nabítí akumulátoru, že si vše vyzvedneme později a vyrazily do Pařížské ulice zjistit jestli, by nebylo lepší ty peníze utratit v obchodech, než ve Fotoškodě.

Mezitím než jsme prošli Pařížskou a navštívili všechny obchody Swarovskeho, začalo pršet. Což nás namíchlo, jelikož jsme chtěli po Praze ještě něco zhlédnout a fotit. Každý den však není štěstí na naší straně. Všichni bez deštníku, jsme dorazily do Fotoškody pro Nikonka :) Prodavače co nás obsluhoval jsme ještě požádali o různé ukázky funkcí fotoaparátu s filtry a mezikroužkami. Rozhodně ho to bavilo, rozumněl tomu a my získali nové zkušenosti. Během těch ukázek jsem vyslovil větu: „Zorganizujem to v kanclu.“ Nevím proč, ale prodavač mi rozumněl „Zorganizujem to Thajsko.“ a začal si myslet, že z obchodu ihned jedeme na letiště a hurá Thajsko. Pro nás smůla, to nebyla pravda :( Jen jsme se pak celou cestu ve vlaku domů bavili o tom, jak se dostaneme do Thajska, a jestli tam platí ODIS.

Jednou se chci podívat do Thajska