Minulý týden vyšla aktualizace Windows 8 s názvem Windows 8.1. Upravuje spoustu věcí, ale především je tato aktualizace zaměřena pro dotykové zařízení. Při prvním PC, které jsem upgradoval mne zaskočilo nutnost vložit účet od Microsoftu. Zajímaly mne výhody všech možností spojení účtu Microsoft s lokálním účtem, podlehl jsem a přihlašovací údaje zadal. Při druhém upgradu na notebooku, mi ovšem tato nutnost zadat online účet vadila.Protože jsem spěchal a nenašel možnost kde toto přeskočit, zadal jsem přihlašovací údaje a po hotové instalaci ho nakonec v nastavení účtu ručně odpojil. Dnes upgraduji třetí a poslední notebook, a už nechci Microsoftí účet. Hledal jsem a našel. Je to přece logické, nebo ne?

Pokud chcete dál používat místní účet

Systém Windows 8.1 byl navržen pro použití s účtem Microsoft, proto vám doporučujeme ho vyzkoušet. Stručně řečeno, účet Microsoft udržuje pohromadě všechny ty užitečné funkce nového systému Windows. Bez něj nebudete moct například automaticky synchronizovat nastavení a dokumenty mezi počítači, zálohovat fotky do cloudu tak, abyste se k nim dostali odkudkoli, ani zobrazovat všechny svoje kontakty z víc e-mailových účtů a účtů na sociálních sítích najednou v aplikacích Lidé a Pošta.

Pokud jste přesto rozhodnutí používat radši místní účet, vyberte možnost Vytvořit nový účet a potom na stránce nového účtu zvolte Pokračovat se stávajícím účtem.

Asi chápu kdo toto navrhoval a proč. Microsoft touží aby každý využil účet od Microsoftu. Ale morální mi to moc nepřijde.

20131021_140957
20131021_140919

Nechcete auto? Prve si jedno kupte a pak…