Minulá zima byla úplně bez lyžování a letos jsem nechtěl skončit stejně. Letos naštěstí nějaký ten sníh na horách byl. A tak jsme mohli s celou bandou lyžařů, kteří jezdí každý rok, vyrazit na oblíbené místo pro lyžování, Chopok.

První výlet:
Vyrazily jsme 24.ledna ráno abychom stihli už od dopoledne lyžovat. Ubytování bylo zařízeno v chatě Kožiar jako již dva roky předtím. Po ranním kafi a oblečení do lyžařského jsme vyrazily na sjezdovku . Počasí luxusní, úprava sněhu na sjezdovce už tak ne. 40cm sněhu a místy vydřené sjezdovky až do hlíny. Krom toho, že na chatě došlo večer pivo, což je zásadní problém, se nic extra nedělo.

Druhý výlet:
Sehnat ubytování v okolí Dëmanovské doliny v měsících únor a březen týden dopředu je nereálné, avšak možné. Po čtyřech dnech hledání na internetu, obvolávání každého penzionu, chaty, chalupy, bungalovu, hotelu jsme už málem nejeli. Nakonec se štěstí ukázalo a přivedlo nás do této krásné stodoly s příjemným personálem a výborným pivem Plzeň, čepovaným bez CO2, tlačeným kompresorem. Co se týká lyžování, byly podmínky už mnohem horší, přestože bylo více sněhu cca 80cm. Po vyjetí čtyřsedačkou na kopec se ukázala příroda jako nepřítel a nadělila nám počasí s velkým větrem, nepronikavou mlhou, hustým sněžením a mrazem okolo –15°C. Druhý den jsme raději prodali permice a jeli na nově objevenou sjezdovku v obci Závažná Poruba. Příjemné lyžovaní s kvalitně upravenou sjezdovkou a levná cena skipasu nás překvapila a tak někteří tuto sjezdovku využili i těsně před odjezdem v neděli ráno. Krom toho, že se slavily narozeniny a druhý den jsme vdali jednomu z nás servírku, se nic extra nestalo. Výlet jak má být : Zalyžovat si, bavit se a pokud možno tak bavit i ostatní kolem.