Srpen 2007


Brzy to vše co mám na prázdninách rád, skončí. A zase se začnu těšit na další velké prázdniny. Jste starší a škola vám už nic neříká? Nejste sami, i já to nějak tak mám. Jen se necítím starý. Ale školu už navštěvuji jen když si chci půjčit nějakou knihu v knihovně. Ráno v rychlosti vstanu a v té samé rychlosti, někdy i rychlejší, běžím na autobus nebo vlak. A není nic příjemnějšího než si v dopravním prostředku sednout a dospat co se ještě dá. A zde přichází to co milují na prázdninách : VOLNÉ MÍSTO K SEZENÍ. Protože hned jak začne školní rok, budu muset bojovat i o místo k stání. Cesta domů z práce je úplně to samé a v zimě ještě bude navíc mít každý plno oblečení.

Ať už jsou zase prázdniny :-P

Byl jsme přesvědčen kamarádem navštívit Lanové centrum. Ono to přesvědčování ani dlouho netrvalo, mám rád výšky a adrenalin. Takže jediné co mi bránilo v nástupu na ocelové lanko ve výšce 13metrů byl nedostatek času. Ale když člověk chce, tak všechno jde.

Takže o co jde :

Devět vysokých kmenů mezi kterýma jsou natažena lana. Minimálně jedno záchranné, na které je připevněno lano. Na jednom konci je připevněn lezec a na druhém konci 13metrů pod ním, na zemi stojí člověk, který jistí. Až prolezete z jednoho kmene na druhý, překonali jste překážku, hop dolů a můžete na další. Cena se pohybuje od 95Kč/h dolů, dle počtu návštěv. 1. návštěva 95Kč, druhá 85Kč, třetí 75Kč za hodinu.

http://www.lanovecentrum.cz/ostrava/

Tak co tady ještě děláte?