Květen 2009


V neděli 10.května 2009 jsem si udělal menší výlet do Beskyd a tentokráte na Smrk GPS : 49°30'29.561"N, 18°22'13.454"E

Po sobotní oslavě, akci se sice nevstávalo nejlépe, ale vzbudil jsem se sám bez budíku v 5:55 a tak jsem se začal chystat. Nejhorší bylo vymyslet co na sebe a jaké boty si vzít. Strašili mne, že na Lysé je ještě půl metru sněhu. Zapl jsem tedy počítač mrkl na webku a na Lysé ani stopy po nějakém sněhu či blátě. Tudíž šustky, tričko a mikina a boty lehké vycházkové. A nejdůležitější součást výbavy, pláštěnku.

Zpáteční cena za vlak 141,– Kč a jedeme. Na Ostravici poslední nákup důležitého vybavení (voda a nějaké čoko pro energii). Vyrazili jsme po červené stezce směrem na Smrk – sedlo. Velmi krásná krajina kterou jsme procházeli a nádherné teplé a v lese přívětivé počasí, nás velmi potěšilo.

Zastávka - Smrk

Po první zastávce někde v půlce začala ta nejkrásnější část výšlapu. Žádné prudké převýšení, samé kličkovaté skoro rovinky a sem tam kupka sněhu.

Sníh - Smrk

Kdo nezažije výstup na Smrk, neví o jak nádherný výlet přicházi. celou dobu jde vidět údolí pod Smrkem (Ostravice, Frýdlant, Frenštát) a Lysá Hora.

Od Smrk-Sedlo je asi 1Km chůze s převýšením 100metrů. Během tohoto kilometru jsme šli celou dobu po sněhu. ano, opravdu je květen :)

Sníh na Smrku

Pokud dorazíte na vrcholek, můžete si slézt kousek níž, kde se můžete pokochat výhledem na krajinu.

Rozhled Smrk
Cestu dolů jdete jsme šli zpět na Smrk-Sedlo a dál po žluté stezce směr vodní nádrž Šance. Jde se i kousek po cestě, jen nesmíte se koukat po okolí a hledat značky, protože se nejde celou dobu po silnici, kde mimochodem auta a kolaři jezdí jako hovada, ale zahnete do lesa, kde jdete kolem kouzelného zlomu, který vytvořila krajina z kamenů. Projdete po cestě kolem Šance až k hrázi, odkud můžete jít kolem Mazáckých vodopádů až do Ostravice. Ti otrlejší jedinci, mohou zkusit jít bosky, ale nedoporučuji. Ještě teď mi z toho ve šlapách píchá. Pláštěnka se vyplatila, nebo během cesty z Šance na Ostravici dvakrát docela silně zapršelo.

Panorama Šance

Beskydy jsou opravdu krásné

Moje kamarádění s Facebookem, nemělo dlouhého trvání. Avšak těch pár dní mi plně stačilo abych zjistil, že je to nejen žrout času ale docela mi degeneruje myšlení. Číst na Zdi, texty které ne vždy mají hlavu a patu. Nechávat se testovat kvízy a olizovat cizí lízatka … ee to není pro mně. Nic kreativního, jen tupá zábava a jak jsem již psal, ztráta času!

A tak to dospělo k tomu, že jsem chtěl účet zrušit. Kdo hledá najde, ale můžu říct, že tuto informaci jsem přímo na webu nenašel a tak jsem požádatl strýčka Google, který na mne vyplivl tuto adresu . Pokud souhlasíte se zrušením účtu, tak vám na 14dní deaktivují účet a pokud se do té doby již nepřihlásíte pod svým emailem a heslem, tak vám účet zruší.

Zkusil jsem to tedy a po 14dnech se uvidí.

Facebook Delete

A jak jsme na tom s MySpace? Kdo hledá najde. Zrušit účet je přímo v MySpace. My Account->Account->Cancel Account

MySpace delete

LastFM je asi nejjednoduchší. Profil->Settings->Data→ Zde zadejte heslo a klikněte Delete entire account : nazev_uctu

LastFM delete

Second Life, jsem používal asi jeden týden ať si vyzkouším co to je. Nyní Your current status: Cancellation Pending Nic těžkého. Prostě se přihlásíte a v menu vyberete Cancel account

Rozdíly : Facebook kvůli integrity zanechává jisté data stále na serveru. Kdežto MySpace píše, že bude smazáno VŠE. LastFM nesmaže jen příspěvky v diskuzích Facebook si rezervuje 14dní. MySpace 48hodin. LastFM 24hodin. Second Life měsíc.

Sociální sítě nejsou pro mně

Dneska si tak s přehledem kliknu na záložku, abych mohl poslat příkazy z banky. A ejhle, odkaz nefunguje. Zabrouzdám na hlavní stranu a nestačím se divit. ČSOB změnilo hábit internetového bankovnictví. Musím říct, že ze začátku jsem nebyl velmi spokojen, neb přece jen jsem měl už naučené kam přesně kliknout. Ale po chvíli brouzdání a hledání kde co je jsem se do tohoto vzhledu zamiloval. Nejde totiž jen o změnu designu, ale i funkcí. Pozitiva jenž jsem zatím našel :

  1. Již se nemusím přihlašovat kvůli penzijnímu připojištění pod zvláštním účtem. Mám vše v jednom
  2. Vidím kolonku „Navýšení limitu platby platební kartou“. Což nemám vyzkoušené, jestli funguje a hlavně, co to stojí. Ale krok dopředu to je.
  3. Více možností v zobrazení historie a nastavení.
  4. Přehlednost!
  5. Oblíbené. Můžete si vytvořit své menu.
  6. Vzor příkazu lze vybrat z roletového menu přímo v příkazech k platbě.

A co se mi nelíbí :

  1. Prázdné TITLE
  2. Služba rychlostí zrovna neoplývá
  3. Neukládá se login na přihlašovací obrazovce

Uvidíme, jak to půjde dále. Zatím mi vadilo jen první načítání stránky, které trvalo neobvykle dlouho. A tak jsem se bál, že se už nenačte.

Za ty prachy …